Del
Migas
Opskrift fra MAD&venner

Migas er en rigtig spansk hyrderet, som fårehyrderne hurtigt kunne røre sammen ude i marken. Migas betyder ”krummer” eller den bløde del af brødet.

Ingredienser

Tapas til 4 personer

Vand
3-4 stykker hvidt brød, skåret i små stykker
1 stor rød peberfrugt, skåret i strimler
Olivenolie, til stegning
100 g chorizo, skåret i skiver
8 fed hvidløg
100 g pancetta eller bacon
1 glas vand
Salt
Olivenolie

Ved servering:
4 spejlæg
Evt. sardiner fra dåse
Evt. 2 tørrede røde peberfrugter*

*Spanierne lader peberfrugter hænge under loftet og tørre, til de er helt knasende. det samme kan opnås ved at bage peberfrugteri ovnen ved ca. 80 grader i omkring 6 timer, eller til de er helt knasende. Husk at vende dem undervejs.

Fremgangsmåde

Hæld vand på brødstykkerne lidt efter lidt, så brødet langsomt optager væsken. Steg peberfrugten i olivenolie, og tag den op fra panden. Steg chorizo, de hele fed hvidløg og pancetta i den samme olie. Tilsæt et glas vand og salt, og rør godt, mens det steger videre. Tilsæt brødstykkerne lidt efter lidt, og bliv ved med at røre rundt. Tilsæt den stegte røde peber, og server med spejlæg og evt. sardiner og tørrede peberfrugter.

Gennemsnitlig bedømmelse:

Ingen har bedømt denne opskrift endnu.

Din bedømmelse af opskriften

Vi vil gerne vide, hvad du synes om denne opskrift, så giv venligst opskriften en karakter.
Klik på en kokkehue for at gemme din karakter.
Denne funktion er kun tilgængelig, når du er logget på med din profil.

Brugernes kommentarer

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.
Kun profiler logget på kan skrive kommentarer.

Andre opskrifter i samme blad
 
Banner