Del
Vintersuppe
Opskrift fra MAD&venner


Vintersuppen er en fyldig og god kombination af alle vinterens skønne rodfrugter. Server den fx med grillet brød, smurt med pesto.

Ingredienser

Til 4 personer


 


300 g jordskokker
1 stor kartoffel
1 pastinak
1 persillerod
1 porre
1 gulerod
3 skalotteløg
10 g smør
2 dl tør hvidvin
½ dl piskefløde (kan udelades)
8 dl grønsagsbouillon
1 kvist frisk timian
salt, peber

Fremgangsmåde

Jordskokker, pastinak, persillerod og kartoffel renses og skæres i mindre stykker. Skalotteløgene hakkes fint. Smelt smørret i en stor gryde og sautér løgene, til de er klare. Tilsæt de snittede grønsager og vend dem kort rundt i smørret. Hæld vin og timian i gryden og lad det koge kort op. Tilsæt dernæst bouillonen og lad det hele simre i ca. 15 min., til grønsagerne er møre. I mellemtiden snittes guleroden i tændstiktynde strimler og porren i tynde 10 cm strimler på langs. Tag timiankvisten op af gryden og blend suppen, gerne med en stavblender. Når suppen er jævn og glat, tilsættes fløden og der smages til med krydderier. Tilsæt porre og gulerod og lad dem koge med i et par minutter.
Suppen serveres med skiver af landbrød, der er grillet i ovnen og smurt med pesto.

Gennemsnitlig bedømmelse:

Ingen har bedømt denne opskrift endnu.

Din bedømmelse af opskriften

Vi vil gerne vide, hvad du synes om denne opskrift, så giv venligst opskriften en karakter.
Klik på en kokkehue for at gemme din karakter.
Denne funktion er kun tilgængelig, når du er logget på med din profil.

Brugernes kommentarer

Der er endnu ikke skrevet nogle kommentarer.
Kun profiler logget på kan skrive kommentarer.
 
Banner